ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Αγγλικά, Γερμανικά

T: +306977238123

E: maria.pavlid@gmail.com

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την αποφοίτησή μου, εργάστηκα αρχικά για 4 χρόνια, διδάσκοντας τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, στο πανεπιστήμιο του Bayreuth (Βαυαρία) στη Γερμανία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισα να εργάζομαι στον χώρο της εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την οργάνωση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci για λογαριασμό φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Είμαι επίσης διπλωματούχος Ξεναγός της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Έτσι συνδυάζω την αγάπη μου για την ιστορία και τα ταξίδια με τη χαρά που νιώθω όταν γνωρίζω και επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελλάδα. Μαζί τους αποκτώ τη δυνατότητα να συνδέω διαρκώς το παρελθόν με το παρόν μεταφέροντας ιδέες και πληροφορίες, ζωντανεύοντας μνημεία και ιστορικούς χώρους και ανασυνθέτοντας εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά και τα σπουδαιότερα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά επιτεύγματά τους.

Αναλαμβάνω ξεναγήσεις στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά για μαθητές σχολείων, συλλόγους, ομάδες τουριστών και κάθε εν γένει ενδιαφερόμενο φορέα ή πρόσωπο. 

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να μου αναθέσετε την ευθύνη της ξενάγησης σε κάποιες από τις επόμενες εκδρομές σας.