ΤΑΝΟΥ ΑΛΕΒΤΙΝΑ

Αγγλικά, Ρωσικά

T: 6979876319

E: alevtina07@yahoo.com

Γεια σας, λέγομαι Αλεφτίνα!

Είμαι ιστορικός τέχνης, καθηγήτρια ελληνικών, διερμηνέας και ξεναγός.

Έχω πτυχίο στη βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και μεταπτυχιακό στη θεολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο μου πάθος είναι το Βυζάντιο και και γι’ αυτό έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Βυζαντινή τέχνη στο Ινστιτούτο Τέχνης του Λονδίνου (The Courtauld Institute of Art).

Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα έχουν πολλά εντυπωσιακά βυζαντινά μνημεία και απολαμβάνω να μοιράζομαι τις γνώσεις και την αγάπη μου γι’ αυτά με άλλους ανθρώπους.

Μένω στη Θεσσαλονίκη και κάνω περιπατητικές ξεναγήσεις στην πόλη, αλλά και ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα, στην Άρτα, στη Βεργίνα, στη Βέροια, στην Καστοριά, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα κ.α.

Έχω ζήσει και έχω ταξιδέψει σε διάφορες χώρες, όπως η Ρωσία και η Αγγλία, και αυτή η εμπειρία μου με βοηθάει να ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για μια ευχάριστη ξενάγηση.

Προσωπικά μου αρέσει η επίσκεψη σε ένα μουσείο ή σε διάφορα ιστορικά μνημεία να συνδυάζεται με έναν καφέ σε ένα υπέροχο μέρος με ωραία θέα και να καταλήγει σε ένα νόστιμο παραδοσιακό φαγητό.

Τα γούστα διαφέρουν και γι’ αυτό μπορώ να προσαρμόσω τις ξεναγήσεις μου στις προσωπικές σας απαιτήσεις.