12.02.2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΩΠΟ

Την Παρασκευή 31/01/2020, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τα μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος στην Αρχαία Ευρωπό του νομού Κιλκίς σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Οι 38 ξεναγοί του Συνδέσμου μας ξεναγήθηκαν, από την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς, κ. Γεωργία Στρατούλη, και τους αρχαιολόγους κ. Μάγδα Παρχαρίδου και κ. Σταμάτη Χατζητουλούση, στο νεοσύστατο Κέντρο Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού και στον αρχαιολογικό χώρο της σημαντικής αρχαίας πόλης, γενέτειρας του Σελεύκου Α’ του Νικάτορος, διαδόχου του Μ. Αλεξάνδρου και ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών.

Κατόπιν, τα μέλη μας ξεναγήθηκαν από τον παπα-Χριστόδουλο Παπακώστα στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γουμένισσας και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Γουμένισσας Κιλκίς.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο οινοποιείο Αϊδαρίνη, με ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και δοκιμή κρασιών.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Στρατούλη, την κ. Παρχαρίδου, τον κ. Χατζητουλούση και τον π. Χριστόδουλο για τον χρόνο που διέθεσαν ώστε να ξεναγήσουν τα μέλη μας σε αυτά τα ενδιαφέροντα μνημεία. Επίσης, το οινοποιείο Αϊδαρίνη για τη δωρεάν δοκιμή των κρασιών του.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες, στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης των ξεναγών, και απευθύνονται στα μέλη του Συνδέσμου.

το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορα/ες
 000