ΑΓΚΡΜΠΑ-ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αμπχαζικά, Ρωσικά

T: ‭+30 6973894170‬

E: filguide.gr@gmail.com

Γεννήθηκα σε μια όμορφη, παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή του Καυκάσου, μια πρώην ελληνική αποικία με πλούσια ιστορία 2.500 χρόνων. Από τη δεκαετία του ‘90, ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Πολλά τα χρόνια μου, λοιπόν, στην Ελλάδα, πολλές και οι σπουδές μου, καθώς είμαι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Θεολογίας με κατεύθυνση «Ιστορία των Σλαβικών Εκκλησιών», όπως επίσης είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων και απόφοιτος του τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Δ.Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Από την ακαδημαϊκή μου πορεία, δε λείπουν φυσικά οι συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς η συνεργασία σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η στροφή προς τον τουρισμό, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε όταν εργάστηκα ως διερμηνέας και συνοδός στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, της Eurovision του 2006 και στο 8ο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Πάλης του 2008 που διοργάνωσε το Α.Π.Θ. Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε ένα ταξίδι, μέσω του οποίου είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με επισκέπτες από κάθε σημείο του πλανήτη με σκοπό να τους βοηθήσω να έρθουν σε επαφή με τις αμέτρητες ομορφιές της Ελλάδας και των μοναδικών μνημείων της, τιμώντας έτσι και την αρχαία ελληνική παράδοση της φιλοξενίας, μιας έννοιας ιερής, με υψίστη σημασία για την ελληνική κοινωνία του τότε και του σήμερα.

Πλέον, έχοντας ολοκληρώσει και τις σχετικές σπουδές στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε όλη την Ελλάδα, όλες τις εποχές του χρόνου. Αναλαμβάνω υπεύθυνα ξεναγήσεις κάθε τύπου και περιεχομένου, κατά τις οποίες ξεναγώ φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους επισκέπτες. Το περιεχόμενο των περιηγήσεων αυτών διαμορφώνεται πάντα βάσει των απαιτήσεων και των ενδιαφερόντων του εκάστοτε γκρουπ, με απώτερο σκοπό φυσικά την καλύτερη εμπειρία των συμμετεχόντων, είτε πρόκειται για ταξιδιώτες του εξωτερικού είτε για λάτρεις της εξερεύνησης και της ανακάλυψης εν γένει.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089740022158